Кількість
|
Вартість
|
||
|
ЯК ВИРОСТИТИ НАСІННЯ БРЮССЕЛЬСЬКОЇ КАПУСТИ?
Брюссельська капуста – одна з найоригінальніших у своєму роді. Рослина висотою до 1 м, яка формує маленькі качанчики по всій довжині свого стебла. Вперше цей сорт з'явився в наших краях у кінці XIX століття, але широкого поширення так і не отримав, через складні кліматичні умови того часу.
Характерні особливості капусти:
- Рослина росте строго вертикально;
- Має ложко-подібне листя;
- Плоди у формі маленьких качанчиків 3-7 см в діаметрі;
- Тривалість вегетації до 170 днів.
Вживання в їжу брюссельської капусти дуже корисно для організму. Вона має велику кількість лікувальних властивостей:
- Знижує ризики онкології;
- Корисна діабетикам;
- Має антиоксидантні властивості;
- Підвищує якість зору;
- Покращує мозкову активність.
Як і інші сорти капустяних, насіння брюссельської капусти ділять по терміну дозрівання на ранні, середні та пізні. Яке краще купити голландське насіння брюссельської капусти вирішувати тільки Вам, а менеджери нашої компанії «Добрі Сходи» допоможуть підібрати найпродуктивніші та найякісніші з них!
Найкраще з насіння брюссельської капусти підготувати попередньо розсаду, тим самим Ви забезпечите кореневу систему від механічних пошкоджень, але можна й безпосередньо проводити посів насіння у ґрунт. Цей сорт особливо вимогливий до поливу та наявності добрив у ґрунті. Майданчик під висадку потрібно підготувати заздалегідь – додати мікроелементи на основі фосфору й азоту, а також попередньо позбутися від бур'янів.
Як убезпечити майбутній урожай?
- Постійно міняйте місце висадки;
- Вносити добрива потрібно під зиму;
- Не залишайте уражені рослини на ділянці на другий рік;
- Проводьте своєчасну обробку засобами захисту від хвороботворних мікроорганізмів та шкідників.
Збирання врожаю проводять періодичним способом або знімають всі качанчики за раз після перших заморозків, але не допускати температуру нижче (- 9 С˚). Зберігати продукцію можна у свіжому вигляді (0,5-1 місяць), у замороженому (до 12 місяців). Так само можна просто зрубати всю рослину повністю (під корінь) та зберігати у прохолодному місці, свої властивості капуста в такому вигляді зберігає до 90 днів