Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Добавьте товары в желания
Графік роботи:

Будні: 09:00–18:00

Субота: 10:00–16:00

Неділя: вихідний

0
Мій кошик
Каталог

Насіння патисона

ЧИМ КОРИСНІ ПАТИСОНИ?

Патисон – гарбуз у формі тарілки з ажурними краями, однорічна рослина сімейства гарбузових. Свою назву він отримав запозиченням від французького слова «pate» (пиріг), бо його форма була дуже схожа на тарт. Щоб виростити рослину, потрібно купити насіння патисона та висіяти у відкритий ґрунт чи виростити розсаду, а потім саджати. Сам процес культивування голландського насіння патисонів нічим не відрізняється від культивування гарбузів та кабачків. По своїм корисним властивостям патисони на багато перевищують своїх родичів.

Наявність вітамінів (Е, В, С, А, РР) позитивно впливає на зовнішній вигляд шкіри, волосся, нігтів, мікро- та макроелементи сприяють нормалізації імунітету та загального фізичного самопочуття, підвищений вміст клітковини дозволяє використовувати патисон, як частина дієтичного раціону. З насіння патисона роблять олію, що по вмісту лецитину схожа на білок яйця. Також патисони багаті на лютеїн, що при попаданні в організм, працює як антиоксидант.

Важливо пам’ятати, вживати в їжу потрібно молоді плоди, які не перевищили термін у 10 днів з моменту зав’язі. Потім плоди патисона використовують тільки на корм тваринам.

 

ЯК ВИБРАТИ НАСІННЯ ПАТИСОНІВ?

Компанія ТМ «Добрі Сходи» рекомендує своїм клієнтам купити насіння голландських патисонів. Вони більш стійкі до хвороб та змін клімату. Також, купуючи насіння патисонів, Ви хочете бути на сто відсотків упевнені в їх сортності та якості, що ми із задоволенням Вам надамо.

Основною умовою перед висадкою являється наявність некислого ґрунту та ділянка, що добре прогрівається сонцем. Кращими попередниками для патисона є картопля та морква, після цих овочів вони рСохранитьостуть особливо добре. Не висаджуйте їх поряд з огірками та іншими гарбузовими, бо це приведе до перезапилення та зниження урожайності. Зберігаються ці овочі так само добре, як і кабачки – до 14 днів у темному прохолодному підвалі при температурі +4…+8 С°. Таким чином Ви зможете переробляти плоди в один день для консервації під зиму.

Вгору