Багаторічні рослини ревеню - витривалі, довгоживучі доповнення до вашого двору. За тижні до того, як що-небудь ще дозріє, ви можете насолоджуватися ароматом хрустких червоно-зелених стебел ревеню. Красиві рослини ревеню, з їх величними, зморшкуватими зеленими листками на довгих стеблах, вписуються в найвишуканіші квіткові або чагарникові групи. Його використовують для приготування джемів, желе, мармеладу, пудингів, різних десертів, компотів, киселю, квасу, начинок для пирогів, пюре, вінегрету, салатів, каші, борщу (замінюючи помідори), розсольнику (замість солоних огірків), соусів для м'яса, дичини і навіть морозива. Ви навіть можете зробити вино з ревеню або заморозити його щоб насолодитися пізніше в цьому році. Пам'ятайте: стебла ревеню є єдиною їстівної частиною рослини; листя містять отруйну щавлеву кислоту, тому обов'язково відрубайте їх і викиньте. Насіння висівають на розмножувальній грядці. Їх можна висіяти пізньої осені по замерзлій землі. При весняному посіві ревеню необхідна попередня холодна стратифікація протягом 1-2 місяців. Насіння загортають в грунт на глибину 2-3 см. Сходи з'являються через 15-20 днів, їх проріджують, витримуючи відстань між сіянцями 20 см, або пікірують в гряди. Довгі і товсті черешки ревеню можна отримати тільки при рясних поливах. Влітку кущі ревеню омолоджують, прибираючи все листя з черешками, залишаючи 1-2 для харчування. До осені кущ знову набирає листя, і коли температура знизиться до 16-17 ° С, 1/3 частина листя можна використовувати в їжу, а 2/3 залишають, для того щоб рослина підготувалося до зимівлі.