До недавнього часу калі Чорна пальма, Кавала Неро, або капуста Динозаврів був одним з найпотаємніших секретів Італії, про нього стало відомо тільки в 19 столітті. Улюбдений вид капусти, особливо в Тоскані, він був важливим компонентом традиційних страв протягом століть. Неро ді Тоскана є членом сім'ї Калі, а не звичайною капустою. Вона дуже холодостійка і добре переносить літню спеку, буде терпіти умови, які змусили б більшість капусти загинути. Витримує морози до -20 ° С і всю зиму у Вас на городі будуть красуватися грядки цієї ажурною калі. Прекрасний урожай для зимового сезону. Смак і текстура поліпшуються, коли на початку зими наступають морози, що вивільняють її цукор. Калі - це фантастична зимова супер-їжа, її можна збирати до весни. Чудова зимостійкість робить цю калі першим весняним овочем, коли інших садових продуктів ще мало. Рослини у вигляді пальми заввишки від 90 до 200 см з ланцетними, прямими, димчастим чорно-зеленим листям, близько 60 см завдовжки, зморщеними і красивими, як висока савойська капуста. Легко вирощується для дитячих листів цілий рік. Популярна в Італії для приготування казкових супів і рагу, чудова при звичайній обсмажуванні. Для збору молодого листя калі висівають з ранньої весни до початку осені. Їх безперервно збирають через 8 тижнів після сходів, залишаючи рослини, які виростуть до зрілих зимових калі.