Чудова мексиканська квасоля Чорна Черепаха, відома як Тампіко (Tampico) і Черепаховий суп, широко поширена по всій Латинській Америці. Цей сорт вирощується як стручкова спаржева квасоля, так як стручки довгий час залишаються ніжними, але його головне призначення - це сухий боб з високоякісним зерном, незамінним в багатьох мексиканських стравах, таких як супи, буріто і вегетаріанські чилі. Маленькі чорні квасолини розміром з горошину з багатим смаком і м'ясистої структурою, багатою антиоксидантами, завдяки своєму забарвленню. Ця витривала квасоля дозріває в середині сезону. До збору сухого насіння потрібно близько 100 днів від сходів, лопатки збирають через 60 днів. Сорт напівкущовий, висотою 90 см, при цьому стручки розташовуються високо над землею. Рослини бажано підтримувати сіткою або колками, це збільшить урожай. Ця квасоля добре переносить спеку, стійка до хвороб, дуже продуктивна і надійна навіть на півночі! Покращений сорт, отриманий відбором в холодних умовах штату Монтана, але спочатку зібраний в селі Мексики. Купити насіння звичайної квасолі від компанії Солнечный март можна в нашому інтернет-магазині «Добрі Сходи», за адресою м. Київ вул. Стеценка 33 або за телефоном, вказаним на сайті.