Пепіно Рамзес - багаторічна рідкісна овочева культура для захищеного грунту. Стебла зелені з фіолетовими цятками, досить тонкі, гнучкі, довжиною до 2 м. Листя прості, ланцетоподібні, світло-зелені, з сильним опушенням. Плід яйцевидної форми, ніжно-кремового або лимонно-жовтого кольору, з бузковими смужками, масою до 1300 г. М'якуш соковитий, кисло-солодка, медово-жовтого кольору зі смаком екзотичних фруктів і ароматом дині. Містить ретинол (вітамін А) і аскорбінову кислоту (вітамін С), якої не менше, ніж в цитрусових. Плоди використовують у свіжому вигляді або для приготування варення. Насіння пророщують при температурі 28-30 ° С на вологій поверхні в прозорій ємності з кришкою, бажано з додатковим освітленням. Оптимальний термін посіву - кінець листопада - початок грудня, висадка в теплиці - якомога раніше, за умови захисту від заморозків (оптимально - з кінця лютого до початку травня, оскільки з середини травня до середини серпня плоди майже не зав'язуються через довгого світлового дня ). Рослини формують в 1-2 стебла, агротехніка вирощування розсади наближена до баклажанів, а після висадки на постійне місце - до томату. В кінці літа, пепіно пересаджують в горщик і переносять в тепле світле місце.